OBILJEŽAVANJE SVETSKOG I EUROPSKOG TJEDNA NOVCA U I. OŠ DUGAVE

I ove školske godine u našoj školi obilježen je Svjetski i Europski tjedan novca  (18.03. do 24.03.2024.). Svjetski i Europski tjedan novca vodeći je globalni događaj koji ukazuje na potrebu finacijskog obrazovanja mladih od najranije dobi. Ovaj događaj se od 2015 godine obilježava pod nazivom Svjetski i Europski tjedan novca, a do tada se obilježavao pod nazivom Svjetski tjedan novca. Cilj obilježavanja je približiti učenicima teme vezane za financijsku pismenost i podizanje svijesti o važnosti znanja i vještina iz financijske pismenosti. Ove godine fokus je bio na temi „Štedi, uloži i život posloži„.

Na razini I. OŠ Dugave, Zagreb u sastavu rada Kluba financijske pismenosti      (izvannastavna aktivnost) za učenike petih i sedmih razreda održane su mnogobrojne aktivnosti na teme iz financijske pismenosti. Edukativne radionice  za učenike u školi su održali djelatnici HANFE, PBZ-a i HPB. Djelatnici Hanfe fokusirali su se na temu štednje, djelatnici PBZ-a na temu osnovnih i posebnih troškova kućanstva, a djelatnici PBZ-a na teme dječja štednja, kartice i krediti. Edukativne radionice bile su zanimljive, a nakon održanih radionica razvile su se zanimljive diskusije između predavača i učenika.

Ovim aktivnostima učenici su stekli određena znanja i vještine  koje će ih osnažiti u boljem upravljanju džeparcem odnosno svojim financijama u budućnosti.

                        Voditelj Kluba financijske pismenosti

                           prof. Nina Kalin