O  B  A  V  I  J  E  S  T   o upisu  u 1. razred za šk.g. 2024./2025.

Poštovani roditelji,

Upis djece u 1. razred osnovne škole za šk.g.  2024./2025. obavljat će se odmah po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole I. OŠ Dugave, a najkasnije do 15. lipnja 2024.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se  do 5. lipnja 2024. g.

Molimo da se roditelji/skrbnici s djecom koja se trebaju školovati sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i djecom koja su već dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2023./2024., jave nadležnom liječniku školske medicine  i školi (osdugaveupisi@gmail.com) radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u 1. razred osnovne škole u vremenu od 23. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

U 1. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2024. godine navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2024. godine).

Prije upisa u 1. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termin pregleda za dijete u ambulanti nadležnog školskog liječnika radi utvrđivanja njegovog psihofizičkog stanja  i u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

  • Služba za školsku i adolescentnu medicinu, Dugave- Kauzlarićev prilaz 7, tel. 6414-020; T. Gadže Okić, dr. med., spec. školske medicine. Parni: 12.30-14.00, neparni: 18.30-20.00. Narudžbe su omogućene  i putem aplikacije: www.terminko.com
  • Narudžbe za testiranje u I. OŠ Dugave: od danas putem www.terminko.com

Nakon rezervacije termina, nije potrebna dodatna najava dolaska.

Napomena:  termini kod školske liječnice se upisuju i biraju neovisno o testiranju u školi.

Za dijete koje nije školski obveznik, a koje će tijekom 2024. godine navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovoj prijavi prebivališta/boravišta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred najkasnije do 31. ožujka 2024. godine. Za dijete koje je pohađalo predškolsku ustanovu roditelj/skrbnik dužan je, uz zahtjev za prijevremeni upis djeteta, priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

U slučaju da dijete iz opravdanih razloga ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja do 4. lipnja 2024. godine, roditelj/skrbnik dužan je najkasnije do 31. svibnja 2024. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području te s njim dogovoriti drugo vrijeme pregleda. Kontakt: osdugaveupisi@gmail.com

Upisno područje OŠ je prostorno područje s kojeg se učenici upisuju u određenu OŠ na temelju prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta

VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!

Ravnateljica K. Vidović i stručne suradnice škole