Dijamantni status 3 međunarodne ekoškole!

Od 2005. godine I. OŠ Dugave uključena je u Projekt međunarodnih ekoškola koji provodi smjernice odgoja i obrazovanja za okoliš na razini cijele škole, a predstavlja svjetsku inicijativu i model odgoja i obrazovanja za održivi razvoj. Međunarodni program ekoškole razvila je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Founadtion for Environmental Education – FEE), a danas se Projekt međunarodnih ekoškola provodi u više od 59 država svijeta i povezuje više od 46.000 škola.

7. liipnja 2023. godine naša škola obnovila je status međunarodne ekoškole i time stekla Dijamantni status 3 (najviši dijamantni status) međunarodne ekoškole. Rezultat je to osamnaestogodišnjeg predanog rada na osmišljavanju i provedbi cijelog niza ekološki usmjerenih aktivnosti s ciljem ugradnje odgoja i obrazovanja za okoliš u svakodnevni život učenika, roditelja i svih djelatnika naše škole te promicanja brige za okoliš kao trajne vrijednosti i načina življenja

Čestitamo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima I. OŠ Dugave na ovom važnom priznanju za rad na promicanju kulture očuvanja i zaštite okoliša!